Hesselballevej 42+44, 6040 Egtved

Historisk ejendom med ca. 2 HA jord

Velkommen til en historisk ejendom, der engang har været ejet af kongehuset, og som mange steder er holdt i oprindelig stil og størstedelen af jorden ligger lige omkring ejendommen.
Den store, gamle lind som står midt på gårdspladsen er fra ca. 1900, og blev plantet samtidig med genopbygningen af ejendommen efter en brand i nogle staldlænger. Den står livskraftigt og viser sammen med bygninger og toppede brosten stedets store charme og sjæl.
'Dammen' er faktisk resterne af en voldgrav fra 1600-tallet, dengang kongehuset ejede stedet. Senere blev det en del af landets såkaldte ryttergodser (Koldinghus), som holdt den nationale hær kørende.
Ejendommen har bibeholdt det oprindelige tegltag på én side samt de oprindelige vinduer monteret med forsatsruder på modsatte side.

Ejendommen består af en hovedbygningen, der indeholder bolig på 271 kvm samt en lejlighed på 70 kvm. Stor lukket gårdsplads, omkranset af stald- og garagebygningerne. Du få her ca. 2.400 kvadratmeter garage/stald-,/udbygninger, med masser af plads - uanset om du driver erhverv hjemmefra - håndværkserhverv, gårdbutik, kunst&antik og meget andet eller ønsker at holde heste, får eller andet dyrehold.
Ejendommen kan også danne de perfekte rammer om en flerfamilies bolig eller bo-fællesskab.
I 'parken' bag huset kan eftermiddagen nydes i og omkring et hyggeligt tehus.

Hovedhuset rummer meget af ejendommens oprindelige byggestil, og selvom ændringer er sket med tiden - ejendommen er trods alt fra 1843 - er der rum med exceptionelt interiør og indretning, som passer med perioden.

Boligen indeholder stor entré med trappeopgang til 1.salen - forklædt som et stort skab - førstesalen her indeholder 2 store værelser. 2 store stuer, køkken, der står i åben forbindelse med højloftet stue med brændeovn. Ikke desto mindre emmer det store højloftede rum af oprindelighed og historie i farvevalget og bevarede detaljer. 5 værelser i forskellige størrelser, badeværelse med nedsænket badekar, gæstetoilet, bryggers med installation til vaskemaskine og tørretumbler og udgang til entre med adgang til lejlighed på 70 kvm og egen indgang samt opgang til førstesal indeholdende 2 værelser med eget køkken.
 
Ejendommen har beplantet filteranlæg, det vil sige natur-rens af spildevand.

Så leder du efter en ejendom med masser af historie og muligheder - så skynd dig at bestille en fremvisning af denne unikke ejendom.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.